Rólunk Fotógaléria
Főut 127. szám
Parajd, Hargita megye
Heveder logo
Árak Látnivalók Infó
E-mail: info[arond]andrei-denis.ro
Mobil: +4 0745-627.496
RO HU
Restaurant Pensiunea Heveder Restaurant Pensiunea Heveder Restaurant Pensiunea Heveder Restaurant Pensiunea Heveder Restaurant Pensiunea Heveder

Parajd

A sóbánya

Tudnunk kell, hogy a parajdi sótelep Európa egyik legnagyobb sótartaléka, a sótömzs maga 1,2 km x 1,4 km átmérőjű, enyhén ellipszis alakú és 2700 m mélyen gyökerezik. Több száz évnyi kibányászható sót rejt magában, ezzel Erdély gazdagságának egyik legjelentősebb és szinte feneketlen kincsesládája.


Parajdi Sószoros

A Parajdról egyórás sétával elérhető szoros környékén egyedülálló látványt nyújtanak a hófehér sósziklák valamint a kisebb-nagyobb sóbarlangok. A sósziklák aljából keskeny erek csordogálnak, ezek tömény sósforrások, amelyek csapadékvízből táplálkoznak. Mivel a kősó a mészkőnél sokkal oldékonyabb, a karsztjelenségek itt jobban megfigyelhetőek, de a felszíni formák rövid életűek, állandóan pusztulnak, viszont helyükbe újak kerülnek.


Parajd

Parajd a Székely-Sóvidék természetes központja, a Kárpát-medence egyik legfontosabb sóbányahelye. Parajd sóhegye a vidék lakosságának "kenyere". A falu fejlődése a sóaknákhoz kötődik, s ma is igaz a mondás: "a sóvidéki ember sóból teremti meg jövőjét". Felsősófalvától mintegy 3 km-re fekvő település, községközpont, amely nemcsak a melegvizes sós fürdőjéről, hanem a sóbányájában folyó asztmás kezeléséről vált messze földön ismertté.

Rólunk

Kedves Vendégeink!


Izgatottan szeretnénk bejelenteni, hogy panziónk teljesen új fejezetet nyitva, mostantól új név alatt működik: HEVEDER Panzió és Étterem ★★★

Az eddigi „Andrei și Denis Panzió”, HEVEDER Panzió és Étterem név alatt folytatja tevékenységét Parajdon, Hargita megyében. Továbbá nagy örömmel jelentjük be, hogy a közeljövőben egy SPA részleggel szeretnénk bővíteni panziónkat, hogy még teljesebb élményt nyújtsunk Nektek!

Ez a változás egy új időszak kezdetét jelenti számunkra, és büszkén köszöntjük minden régi és leendő vendégünket, hogy velünk legyenek ezen az izgalmas úton!

Restaurant Pensiunea Heveder Restaurant Pensiunea Heveder Restaurant Pensiunea Heveder

A Heveder Panzió célja továbbra is az Önök otthonosságának és kényelmének biztosítása, miközben folytatjuk a már elkezdett belső felújításokat és további modernizálást.

Továbbá is állunk rendelkezésükre és izgatottan várjuk, hogy újra lássuk Önöket a HEVEDER ★★★ Panzióban!

Panziónk Sóvidék legfontosabb településén található, Parajdon. A Bucsin hegység lábánál elhelyezkedő Parajd, az első Hargita megyei település Maros megye határától. Több országút találkozási pontja szeli át a települést, Nyugat fele Gyergyószentmiklós, Gyilkostó és Piatra Neamț közelíthető meg, Dél-Kelet fele pedig Korond, Székelyudvarhely és Hargita megye központja Csíkszereda.

Camere Pensiunea Heveder Camere Pensiunea Heveder Camere Pensiunea Heveder

A 2014-ben átadásra kerülő HEVEDER Panzió Parajd központján található, megközelítőleg 100 méterre a sóbányától és 150 méterre a híres sós vizű strandtól. A térség sajátos építkezési stílusát magán hordozó, modern építmény ideális körülményeket és komfortot biztosít egy felejthetetlen üdüléshez. Tizenhárom, három férőhelyes szoba és két apartman áll a vendégek rendelkezésére. Összesen 43 személy kényelmes elhelyezésére alkalmas a panzió. Minden szóba saját fürdőszobával, műholdas televízióval, internetes csatlakozási rendszerrel van ellátva.

A HEVEDER Panzió földszintjén egy 60 személyes vendéglővel állunk a vendégeink rendelkezésére, ahol hagyományos román, magyar ételspecialitások és a nemzetközi konyha ételkülönlegességeit szolgáljuk fel a különböző válogatott borok kíséretében. A panzió hátánál játszóteret alakítottunk ki a gyerekek számára.

Tágas, őrzött parkolónk gondmentes üdülést biztosít vendégeink számára.

RólunkFotógalériaLátnivalókÁrakKapcsolat
 
Készítette a ColorWeb logo