Despre noi Galerie foto
Str. Principală Nr.127
Praid, Jud. Harghita
Heveder logo
Preţuri Atracţii Info
E-mail: info[arond]andrei-denis.ro
Mobil: +4 0745-627.496
RO HU
Restaurant Pensiunea Heveder Restaurant Pensiunea Heveder Restaurant Pensiunea Heveder Restaurant Pensiunea Heveder Restaurant Pensiunea Heveder

Dragi oaspeți

Suntem încântați să vă anunțăm că pensiunea noastră deschide un nou capitol și de acum va funcționa sub o nouă denumire: Pensiunea HEVEDER ★★★

Așadar „Andrei și Denis” devine HEVEDER ★★★, unitatea continuându-și activitățile de cazare și restaurant la cunoscuta adresă din stațiunea PRAID, Harghita. Mai mult, suntem bucuroși să vă comunicăm intenția de a ne extinde, în viitorul nu foarte îndepărtat, cu o zonă Wellness/SPA proprie, pentru a vă oferi o experiență și mai completă!

p>Aceste schimbări marchează începutul unei noi ere pentru noi și vă invităm să ni v-alăturați cu toții (clienți fideli și noi oaspeți) în această călătorie!

Scopul nostru rămâne acela de a vă asigura liniște, confort și servicii de calitate, păstrându-ne preocuparea pentru inovație și îmbunătățiri!

Vă stăm la dispoziție și abia așteptăm să ne vedem/revedem la Pensiunea HEVEDER ★★★

Atracții locale

Praid

Situata la 10 km de statiunea Sovata in judetul Harghita, Salina Praid este una dintre cele mai mari mine de sare din tara si Europa, exploatarea ei constituind de sute de ani sursa de venit pentru localnici, multi dintre ei lucrând acum în salina.

Cu o forma eliptica, zacamântul are diametre de 1,2-1,4 km si o adâncime de 2.700 metri, cu rezerve de aproape 500 de ani, o adevarata comoara pentru economia Transilvaniei. Prin exploatari masive de sare au ramas goluri subterane de mari dimensiuni, unde s-a individualizat un microclimat de salina, cu temperaturi relativ constante, intre 14-16 0C, umiditate scazuta 66-70% si presiune mai mare decat la suprafata in medie de 735-738 mmHg.

Accesul in salina se face coborand 300 de trepte abrupte iar în faţa ochilor apare un adevarat orasel subteran, la 120 de metri adancime.

In inima muntelui de sare se ajunge cu autobuzul, printr-un tunel lung de 1.500 de metri, apoi accesul in salina se face coborand 300 de trepte abrupte iar în fata ochilor apare un adevarat orasel subteran, la 120 de metri adâncime. Aerul este puternic ionizat, deosebit de eficient in tratarea afectiunilor respiratorii.Tratamentele se fac sub supravegherea unei echipe medicale care mai sustine programe de gimnastica si respiratie alese pentru fiecare boala in parte. Practic, tratamentul cuprinde inhalarea aerului din mina, iar pentru rezultate bune, sunt necesare cam 18 zile petrecand cel putin 4 ore pe zi in salina.


Sovata

Sovata este o stațiune pentru orice sezon, recunoscută la nivel European, încă din anul 1850. Lacurile cu ape clorurate și sodice - cât și nămolul din ele - au proprietăți terapeutice pentru o multitudine de afecțiuni, în special pentru afecțiunile ginecologice. Înconjurată de dealuri împădurite cu fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi și stejari, cât și de Muntele de Sare, stațiunea oferă posibilități excelente și pentru odihnă și relaxare. Clima este subalpină, cu veri răcoroase și ierni blânde.

Lacurile din Sovata sunt renumite atât pentru efectul terapeutic cât și pentru fenomenul de heliotermie. Deasupra apei sărate, există un strat de apă proaspătă provenită din precipitații. Acest strat de apă proaspătă nu se amestecă cu apa sărată, ci se menține la suprafață, acționând ca un izolator termic. Astfel, temperatura apei din lacuri variază în funcție de acumularea căldurii solare în apa sărată.


Corund

Corund este una dintre cele mai celebre si populare locatii din Transilvania, totodata centrul de olarit popular. Productia de ceramica din Corund este de nelipsit din viata de zi-de-zi a satului, aceasta fiind mostenit de la stramosi, asa cum s-a intamplat si in familia noastra.

In magazinul nostru de arta populara gasiti produse din toate familiile din arta populara din Ardeal.

Despre noiGalerie fotoAtracţiiPreţuriContact
 
Site realizat de ColorWeb logo